Kinesiologie

Kinesiologie betekent bewegingsleer.

Het is een  een combinatie van traditionele Oosterse  methoden (zoals acupressuur) en Westerse technieken. Met behulp van een eenvoudige spiertest  krijg je inzicht in waar je klachten, je emoties of gedrag vandaan komen. De mens wordt in zijn totaliteit benaderd. Met een behandeling wordt het energiesysteem in balans gebracht, en het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

 

Fysiek:

Het lichaam wordt onderzocht op het fysieke vlak ( zoals de organen, het bloed, de lymfe, de hormonen, bacteriën, schimmels, ontstekingen, afvalstoffen), en we kijken naar voeding, naar allergieën of tekorten.

 

Emotioneel/ Mentaal:

Veel klachten vinden hun oorsprong in eerdere ervaringen (vaak ook al in de vroege jeugd),  op basis waarvan je beschermingsmechanismen ontwikkeld in je gedrag. Ook nemen we patronen en ervaringen over van onze (voor)ouders. We gaan ons daardoor aanpassen, hierdoor voel je je minder vrij. Emoties kunnen zich opslaan in de cellen. Er komen blokkades in het vrij stromen van onze energie. In de praktijk helpen we je  deze blokkades los te krijgen, je terug te brengen naar je oorspronkelijke energie.  Vertrouwen en rust komen terug, je voelt je vrijer, energieker en lichamelijke klachten verbeteren. We werken met o.a. acupressuur, massagetechnieken, healing, fytotherapie en voeding. Het is een zachte methode die ook heel geschikt is voor baby’s en kinderen.